Egengjord Oboy
Att kunna göra eget pulver för varm chokladmjölk kan vara en riktigt moralboost när Oboypulvret tagit slut. Dock löser den sig lite sämre i kall mjölk än i varm mjölk men smaken är riktigt bra.
Ingredienser
Tid: under 5min
Knappt 1 1/2 dl florsocker
1dl kakao (fettreducerad kakao ska lösa sig bättre i kall mjölk)
2krm vaniljsocker
Vill man kunna blanda detta i vatten kan man lägga till mjölkpulver.
Blanda alla ingredienser väl. Rekommenderar att mixa en stund med mixer. Vill man göra vattenchoklad tillsätter man mjölkpulver (skummjölkpulver är att föredra för bättre hållbarhet)
Varm mjölken och tillsätt ca 3 rågade tsk med färdigpulver till 2dl mjölk.
Det funkar även med kall mjölk men löser sig lite sämre.

