Nedan finner du en tabell med rekommenderade värden för växtnäring, pH, ljus och temperatur. Dessa riktlinjer hjälper dig att
skapa den perfekta miljön för dina växter, oavsett om du är nybörjare eller erfaren odlare. Längre ner på sidan hittar ni även en omvandlingstabel mellan olika mätsätt som mätare kan ha.

VäxtpHEC*TempLjus
Salladsorter:
(Plock, huvud mm)
5.5-6.5800-150018-22gr12-16h
Ruccola:6.0-7.5800-140010-23gr10-16h
Timjan:5.5-7.0800-160021-24gr12-16h
**Persilja:5.5-6.5
800-80018-23gr
**Dill:5.5-6.71000-160018-23gr
Dragon:5.5-6.01000-180014-26gr (bäst 21gr)
Vitlök:6.0-6.51200-25001-29gr10-12h
Purjolök6.5-7.01400-180018-2212-16h
Vattenmelon:5.5-6.51500-2400Dagtemp:24-30gr
Natttemp: 20-22gr
Vatten temp:20-22gr
12-16h
Gurka:5.0-6.01700-250021-29gr12-14h
Gräslök:6.1-7.81800-240015-21gr12h+
Jordgubbar5.5-6.51800-220015-2712-16h
Spenat:5.5-6.61800-230018-21grCa 12h
Tomat:5.8-6.52000-500015-29gr 16h
Chili:
5.5-6.8
2000-3000
23-29gr12-16h

*Skalan är i µS.
**Håll koll på pH värdet. Har märkt att pH värdet gärna höjs i behållaren med dessa örter.

Omvandlingstabell för näringsvärden med olika mätsätt. Kolla vilket mätsätt ditt mätinstrument använder.

EC (mS)EC (µS)PPM (500)PPM (700)
1.01000500700
1.515007501050
2.0200010001400
2.5250012501750
3.0300015002100
3.5350017502450
4.0400020002800
4.5450022503150
5.0500025003500
5.5550027503850
6.0600030004200
6.5650032504550
7.0700035004900
7.5750037505250