Stekpannebröd

Enklast möjliga bröd gör du i en stekpanna. Här har du ett grundrecept för stekpannebröd, detta bröd kan med fördel även smaksättas med olika kryddor, brödkryddor, fänkol, chiliflakes eller liknande.

Ingredienser

Tid: under 30 min

50 g rumstempererat smör

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl mjölk

Nyp ihop smör, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Vänd degen i lite extra mjöl.

Dela degen i 6 bitar (för 6 bröd) och kavla ut den till platta rundlar, ca 15 cm i diameter, på ett mjölat bakbord.

Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn, på medelvärme. Grädda bröden några minuter på varje sida, eller tills de får bruna, gyllene fläckar.

(Recept från ica.se)