Pastadeg
Färsk pasta är riktigt gott, kan man sen göra den själv blir det extra gott. Detta recept har jag gjort under några års tid och familjen älskar den. Den går att använda till alla typer av pasta sorter.
Ingredienser
Tid: drygt 60min
500gram vetemjöl (50/50% med durumvete gör pastan extra god)
5 ägg
2 msk olivolja
1 tsk salt
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör tills en grynig massa (går även utmärkt att knåda för hand). Häll ut degen på en bänk och knåda tills den är helt sammansatt och liknar en deg, den ska va ganska fast. Slå in degen i plastfilm och lägg i kylen minst 30 min. När du tar ut den kommer den vara lätt o smidig att arbeta med. Det är viktigt att man inte arbetar med för mycket deg åt gången, för den torkar ut ganska fort, så dela degen i 4 och använd en del åt gången medans dom andra ligger kvar i kylen. Känns degen smulig eller svår att bearbeta, arbeta in några droppar vatten tills degen känns smidig.
Nu kan du använda degen till den pasta du vill göra.