Tunnbröd på risgrynsgröt

Detta är ett så enkelt recept så man tror nästan nån ingridiens fattas. Har du risgrynsgröt över så testa ovh göra. Brödet blir väldigt lexibelt och matigt. Funkar även att äta dagen efter.

Ingredienser

Tid: Under 20min

500gram Färdig Risgrysgröt  (en 500gr tub funkar prefekt)
6 dl Vetemjöl special

Blanda ihop risgrynsgröten och vetemjöl i en bunke och arbeta ihop till en deg. Om degen känns klibbig tillsätt mer mjöl tills degen känns som en normal deg.

Dela i så stora bitar du tycker brödet ska bli i stlk. 6-8 bitar brukar bli lagom och rulla till bollar. Vänd i vetemjöl och kavla ut hyfsat tunt. Mjöla om det behövs. (Om du vill kan du använda en kruskavel)

Stek bröden i en torr stekpanna, utan fett så att de får fint färg på båda sidor.

(Recept från vegomagasinet.se)